S P O R T M A S S A G E
Jo Peeters            0494 750 093

Over Mij
Sportmassage
Contact
Openingsuren
Prijzen

Design by SRU-Creations


De 'officiŽle' definitie van sportmassage is: "Het toepassen van een aantal handgrepen op een lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn of haar sportbeoefening weg te nemen".
Dus eigenlijk is sportmassage grofweg niets meer of minder dan het goed verzorgen van spieren, door middel van massage, liefst door een professioneel geschoold iemand.

Deze vorm van massage is geschikt voor iedereen: zowel voor de sporter als niet-sporter! Want elk lichaam is in beweging, iedereen gebruikt zijn spieren. Door vermoeidheid, stress of overbelasting kunt u last krijgen van uw nek, schouder, rug, been of arm. Massage maakt u soepel, brengt uw spieren in conditie en beperkt eventuele pijn. Hierdoor is dan ook bij mij iedereen welkom: van afgetrainde atleet tot recreant, huismoeder, computerdeskundige, bouwvakker, buschauffeur, student, ...


Doet een sportmasseur wat anders dan een kinesist(e)? Jazeker.
De kinesist is veel meer 'herstellend' bezig. De kinesist spreekt dan ook van 'patiŽnt' en de sportmasseur niet. Als je een blessure hebt, een gescheurde spier of wat dan ook, dan probeert de kinesist dat weer zo goed mogelijk te laten genezen. Heel vaak met behulp van apparaten. De sportmasseur werkt met zijn handen en is veel meer preventief bezig.

De effecten van sportmassage:
- Verbetering van de doorbloeding en stofwisseling (afvoer afvalstoffen)
- Stimulering van de spieractie en ontwatering van de spieren
- Door ontspanning of activering invloed op de spierspanning
- Kortere hersteltijd
- Pijnbestrijding

Daarom zeker niet twijfelen om de telefoon te nemen en een afspraak te maken...!